Mijnentocht Heusden-Zolder / Beringen

Algemene informatie
Datum: 
zondag, 17 december, 2023
Type: 
Trail loop
Regio: 
Locatie: 
Mijnsite De Schacht – Marktplein
3550 Heusden-Zolder
België
Parcours: 

Zet de loop-en wandelschoenen maar klaar, want we lopen en wandelen dit jaar op zondag 17 december weer tussen 2 Limburgse mijnsites.  Elk jaar wisselen we de loop-/wandelrichting om, dat wil zeggen dat we tijdens deze 3e editie weer Heusden-Zolder als startplaats hebben voor de 15 km en de 20 km Terril Challenge, en dat we richting Beringen lopen en wandelen.  De finish dit jaar ligt dus in Beringen, in de schaduw van de terril.  Wie 15 of 20 km te ver vindt, kan in Beringen terecht voor een leuk en boeiend parcours van ongeveer 8 km.

Nieuw dit jaar voor lopers : een extra afstand van 30 km. De afstanden van 15 km, de 20 km Terril Challenge en de Beringse lus van 8 km blijven uiteraard behouden.  De nieuwe afstand van 30 km bevat (uiteraard ) ook de terrilbeklimmingen, dus dat is een pittige toevoeging aan het bestaande aanbod. Wie gaat de uitdaging aan?

Wandelaars kunnen kiezen tussen 3 afstanden : 8 km (start en finish in Beringen), 15 km zonder terrils of 20 km mét terrils (start in Heusden-Zolder, finish in Beringen).  Wandelaars starten NA de lopers. Op die manier storen wandelaars en lopers elkaar niet op het parcours dat op sommige plaatsen te smal is om vlot elkaar te passeren.

We zien je graag aan de start op zondag 17 december voor deze afsluiter van een mooi Nature Trail- jaar.

 

Voorinschrijving tot: 
zaterdag, 16 december, 2023
Logistiek
Kleedkamers: 

In Beringen zijn er kleedkamers voorzien in Sportoase.

In Heusden-Zolder zijn er kleedkamers voorzien in de “Balzaal” naast CC Muze.

Bevoorrading: 

We proberen de Keytrade Bank Mijnentocht op een milieubewuste manier te organiseren. Zo zullen bij de bevoorradingsposten van de 15 en 20 km GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar eigen bekertje/drinkbus zal moeten meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.

Prijsuitreiking
Prijzentafel: 
Medaille
  • Proevertje Koolputter (+16j)
  • Exclusieve herinneringsmedaille
  • Mijnentocht bandana
  • Bevoorrading onderweg voor de 15 en 20 km (2x) en aan de finish
  • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd
Opmaak uitslag
Elektronisch
Praktisch
Organisatie: 
Golazo Sports NV
Contactpersoon: 
+32 11 45 99 00
Opmerkingen

Raadpleeg vooraf steeds de website van de organisatie!

Algemene voorwaarden
Eigen algemene voorwaarden: